Chia receptek

chia

A chia egyik legjobb tulajdonsága az, hogy ízetlen. Lehet, hogy ez elsőre furcsán hangzik Önnek, de amint beilleszti az étrendjébe a chia magokat érteni fogja, miért jó az, hogy ízetlen. Annak köszönhetően, hogy a magok teljesen semleges ízűek, Ön gyakorlatilag bármilyen ételbe vagy italba keverve fogyaszthatja, nem fogja megváltoztatni az étel vagy ital ízét.


Segítségével könnyedén készíthet tápanyagban gazdag ételeket. Keverje a magokat pl. joghurtba, pudingba, müzlibe. Ha nem enni, hanem inni szeretné, tegye gyümölcslébe.

Beleteheti levesébe, dúsíthatja vele salátáját. Rendkívül változatosan felhasználható. Akár a süteménybe is belesütheti.

Fogyassza a magokat mindennap, és esténként abban a nyugodt tudatban fekhet le aludni, hogy aznap is tett valamit a hosszú és egészséges életért.


Chia magos kenyér és egyebek

Akár a kenyerek és péksütemények térfogatának az 5%-a lehet a MyChia mag. Annak a kenyérnek, amit MyChia maggal sütöttek az állaga puha és sokkal könnyebben rágható.

Mielőtt felhasználná a MyChia magokat áztassa őket vízbe 1:5 arányban.

Tésztákban 1 evőkanál MyChia magot kell hozzátenni 1 tojáshoz és 1/3 liszthez.

A MyChia magokat hozzá lehet adni salátákhoz, gabonapelyhekhez, joghurtokhoz, smoothiekoz, mártásokhoz és pudingokhoz.

Semleges íze miatt, bármihez lehet használni.


Chia magos csokikrém

Olvasszuk fel a kókuszvajat (tegyünk a serpenyőbe forró vizet, azután fedjük le a kókuszdióvajjal együtt).

Adjunk hozzá chia magot és hagyjuk állni 5 percig. Ezután adjunk hozzá a csokoládé reszeléket vagy kakaóport, kevés baracklevet, goji bogyókat és egy kis steviát.

Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe amíg megkeményedik.

Ez egy finom édesség, tele hasznos tápanyagokkal!

Magosi Judit szerzőről

One thought on “Chia receptek”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..